Prhka pita s batatom i medom

DSCN2762-2

Volim batat u raznim varijantama i ta biljka iz porodice slakova je višestruko korisna i zdrava i šteta je ako se ne konzumira što ĉešće.Ali ovaj batat ljubiĉaste boje je posebno prikladan za slatka jela zbog odliĉnog okusa koji podsjeća na kestene a tek boja-prirodna.Boja koja oduševljava:)

Sastojci za tijesto:

30 dkg brašna

1/2vrečice praška za pecivo

prstohvat soli,naribana limunova korica

1 žutanjak

20dkg margarina ili 15dkg masti

2 velike žlice cvjetnog meda

ledene vode po potrebi

Nadjev od batata:

50dkg sirovog batata(oguljenog)

2 žlice meda

20dkg mlijeĉnog namaza(npr.dukatela)

0,5 dcl mlijeka

2 žlice gustina

žliĉica praška za pecivo

snijeg jednog bjelanjka

Priprema:

Umijesite tijesto,umotajte ga u plastiĉnu foliju i stavite u hladnjak na odmor oko pola sata.Tepsiju veliĉine 34*20 cm namastite i pobrašnite.
Batat skuhajte ,propasirajte.IMG_20170912_091832595_HDR

U drugoj posudi umutite mlijeĉni namaz,med,malo mlijeka,gustina(škrobnog brašna),malo praška za pecivo, te na kraju dodajte snijeg od bjelanjka.
IMG_20170912_101415309_HDRTijesto podijelite na dva dijela.Razvaljajte,prvi dio tijesta stavite u tepsiju ,nabockajte vilicom i pecite na 175*C oko 8 minuta.Ne bojte se,zbog meda tijesto brzo porumeni.Sad izvadite tepsiju ,na tijesto stavite nadjev od batata i prekrijte drugim djelom razvaljanog tijesta.Nabockajte,pecite još 20 minuta na 175*C.

IMG_20170912_102058891_HDR

Ohlađenu pitu možete preliti glazurom od bijele ĉokolade.Otopite u posudi na pari 15dkg bijele ĉokolade s 2 žlice ulja i prelijte pitu.Sasvim hladno,reźite na kocke i poslužite.Uz vodu,ĉaj,sok..uživajte:)

DSCN2754

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s