Umjesto običnog kupusa u ovim pogačicama sam koristila kineski kupus.I to divne ljubičasto bijele boje.:)Ove pogačice mogu biti toplo predjelo ili prilog uz glavno jelo.Namazane kajmakom ili ne,uz dodatak špeka,čvaraka odlično pašu u razna doba dana.
Sastojci:
50 dkg narezanog kineskog kupusa
1 žlica svinjske masti
žličica soli
papra po želji
2 dcl milerama ili kiselog vrhnja
2 žlice kajmak sirnog namaza”Zdenka”
35 dkg brašna
1 žlica masti
1 prašak za pecivo
Za premazivanje pogačica:
1 jaje
kumin u zrnu -po volji
Operite kupus,odstranite mu vanjske listove ako nisu kvalitetni.U tavu stavite žlicu masti.
Narežite kupus na sitne rezance i stavite ga pirjati na zagrijanu mast.
Pirjajte dok kupus ne omekša,malo ga posolite.Maknite s vatre ,pustite da se ohladi.U zdjelu stavite brašno,prašak za pecivo ,malo soli,papar ,žlicu masti,kajmak namaz,vrhnje te ohlađeni kupus.
Umijesite.Veliku tepsiju namastite i pobrašnite.Źlicom lagano oblikujte pogačice.Žlicu namočite u vodu svaki put kako oblikujete pogačice jer je tijesto meko.
Svaku pogačicu premažite umućenim jajetom i pospite kuminom u zrnu.
Pecite na 180*C oko 25 minuta.Pustite pogačice da se malo ohlade,izvadite ih iz tepsije i stavite na tanjur,pladanj,dasku.Kako ih Vi želite servirati.Dobar tek!
Dakle napokon uspjeh te pronaći u ovim bespućime :))) super su ti ove pogačice , veliki pozdrav ostavljam ti
Sviđa mi seSviđa mi se
Ha,dobrodošla nakon lutanja:)
Sviđa mi seSviđa mi se