Pogačice s kineskim kupusom

DSCN3756

Umjesto običnog kupusa u ovim pogačicama sam koristila kineski kupus.I to divne ljubičasto bijele boje.:)Ove pogačice mogu biti toplo predjelo ili prilog uz glavno jelo.Namazane kajmakom ili ne,uz dodatak špeka,čvaraka odlično pašu u razna doba dana.

Sastojci:

50 dkg narezanog kineskog kupusa

1 žlica svinjske masti

žličica soli

papra po želji

2 dcl milerama ili kiselog vrhnja

2 žlice kajmak sirnog namaza”Zdenka”

35 dkg brašna

1 žlica masti

1 prašak za pecivo

Za premazivanje pogačica:

1 jaje

kumin u zrnu -po volji

Operite kupus,odstranite mu vanjske listove ako nisu kvalitetni.U tavu stavite žlicu masti.

DSCN3736Narežite kupus na sitne rezance i stavite ga pirjati na zagrijanu mast.DSCN3737Pirjajte dok kupus ne omekša,malo ga posolite.Maknite s vatre ,pustite da se ohladi.U zdjelu stavite brašno,prašak za pecivo ,malo soli,papar ,žlicu masti,kajmak namaz,vrhnje te ohlađeni kupus.DSCN3738Umijesite.Veliku tepsiju namastite i pobrašnite.Źlicom lagano oblikujte pogačice.Žlicu namočite u vodu svaki put kako oblikujete pogačice jer je tijesto meko.DSCN3739Svaku pogačicu premažite umućenim jajetom i pospite kuminom u zrnu.DSCN3741Pecite na 180*C oko 25 minuta.Pustite pogačice da se malo ohlade,izvadite ih iz tepsije i stavite na tanjur,pladanj,dasku.Kako ih  Vi želite servirati.Dobar tek!DSCN3745

DSCN3762

2 komentara Dodaj vlastite

  1. Cora kaže:

    Dakle napokon uspjeh te pronaći u ovim bespućime :))) super su ti ove pogačice , veliki pozdrav ostavljam ti

    Sviđa mi se

  2. Ha,dobrodošla nakon lutanja:)

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s