Postoje neki okusi kojima se uvijek iznova vraćamo,postoji glazba koju nikad ne zaboravljamo slušati,postoje ljudi koje nikad ne prestajemo voljeti.
A ima dana kad ste ,smo umorni a opet źelimo spravljanjem slatkih “napasti ” usrećiti ljude do kojih nam je stalo.I usrećiti sebe,malo.Ponekad je za sreću potrebno tako malo.
A sad o ovom kolaču,spoj domaćeg biskvita i gotove,industrijske kreme moźe ispasti solidan desert bez puno muke.Taman za one dane kad niste u punoj formi.
Sastojci za biskvit:
2 jaja
10 dkg šećera
ribana korica naranĉe
sok 1 naranĉe
1 dcl mlijeka
žliĉica arome vanilije
4 źlice ulja
15 dkg brašna(pola glatko,pola oštro)+1źliĉica praška za pecivo
Tepsiju(pekaĉ) 20 x30 cm namastite i pobrašnite.Pećnicu ugrijte na 180*C.
Elektriĉnim mikserom umutite jaja,dodajte im šećer,mutite još dok se šećer ne rastopi.Dodajte aromu vanilije,koricu naranĉe i sok.Mutite i dalje ,dodajte ulje,te naizmjence mlijeko i brašno pom s malom źliĉicom praška za pecivo.Dobro umućen biskvit ulijte u tepsiju i pecite oko 30 minuta.
Kolaĉ odloźite na hladno dok pripremate kremu.
Krema:
1 l mlijeka
10 dkg šećera
1 pakiranje Special jaffa puding dr.Oetker https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.oetker.hr/hr-hr/nasi-proizvodi/special-puding-za-jaffa-kolac.html&ved=2ahUKEwjYzpjcjcLZAhUNbVAKHbrfCOMQFjAAegQICBAB&usg=AOvVaw284VVh6tWGzDYB4_KeUuAb
Kremu skuhajte po uputama na pakiranju.Ako nemate priliku kupiti ovaj proizvod, skuhajte ĉokoladnu kremu od obicnog pudinga u koju moźete dodati aromu naranĉe,kandiranu koricu naranĉe i sliĉno.
Vruću kremu odmah stavite na biskvit,lupnite tepsijom i malo nagnite lijevo desno,da vam se krema pravilno rasporedi.Ne poravnavajte je noźem,źlicom.
Ĉokoladnu glazuru nanesite na potpuno hladnu kremu.
Glazura:
15 dkg ĉokolade
5dkg kokosove masti (rafinirane) ili margarin
Kolaĉ prije serviranja nareźite na kocke i ukrasite naranĉom ako źelite.
Uźivajte:)