Tart s cvjetovima maslačka

Kad se u proljeće livade zašarene ,bude se i zlatni cvjetovi maslačka.Iako ga mnogi smatraju korovom,on je mnogo više od toga.Njegova ljekovitost od korijena do cvijeta poznata je odavno.https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://alternativa-za-vas.com/index.php/clanak/article/ljekovitost-maslacak&ved=2ahUKEwjGiOGTj7_aAhUOZVAKHY32CL0QFjAXegQIBxAB&usg=AOvVaw3Ls66Vjfu_k2yVcSwVIiaH

I kao odu proljeću evo jednog tarta s cvjetovima maslaĉka.Toĉnije s laticama.

Umijesite podlogu za tart.

Sastojci:

15 dkg brašna

10 dkg zobenih pahuljica

4 velike źlice chia sjemenki

prstohvat soli

1 źlica svinjske masti

10 dkg maslaca”Zdenka”

2 źlice meda

1 jaje

Umijesite meko tijesto i ostavite ga u hladnjaku oko pola sata.

Tada ga razvaljajte između dva lista papira za peĉenje u veliĉini kalupa ca 26 cm promjera.

Pećnicu ugrijte na 160*C.Kad stavite tart u pećnicu pecite oko 20minuta na toj temperaturi,zatim je smanjite na 120*C. i pecite još 40 minuta.Pustite da se ohladi u ugašenoj pećnici.

Sad napravite nadjev od slijedećih sastojaka:

4 jaja

4dcl slatkog vrhnja za kuhanja

2 źlice meda

2 pakiranja praška za puding vanilija ili okus slatko vrhnje

šaka latica maslaĉka

To sve redom umutite elektriĉnim mikserom i ulijte na spremnu podlogu.

Ako vam potamni korica tarta,to je zbog meda i zobenih pahuljica.Uvijek je moźete prekriti s malo alufolije do kraja peĉenja.Kad je kolaĉ hladan ,nareźite ga i posluźite.Uźivajte!

Uźivajte i u lijepom vremenu,u danu ,u momentu,u osmijehu…

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s