Zlevanka sa sirom i jagodama

IMG_20180525_221319_325

Zlevanke su tradicionalni hrvatski kolači čiji sastojci variraju, tako da osim bazičnih sastojaka kao što su jaja,mlijeko,kiselo mlijeko,kukuruzno brašno,bijelo ili obje vrste brašna u njih ako se radi o slatkoj varijanti dodajemo sezonsko voće,svježi sir,mljevene orahe,pekmeze.Ovo je jedna brza varijanta sa jagodama i sirom a omjer sastojaka sam prepisala.Da,prepisala jer je gotovo nemoguće pronaći izvor recepta koji se širi usmenom predajom.

Sastojci:

3 jaja

3 dcl kukuruznog brašna

2 dcl bijelog brašna

1 prašak za pecivo

2dcl šećera

1,5 dcl mlijeka

1,5 dcl ulja

Svježi sir i jagode kao dodatak opcionalno.Oko 5žlica svježeg sira i 40 dkg jagoda.

IMG_20180525_131616328

Tepsiju 45×30 obloźite papirom za pečenje.Umutite jaja,šećer,mlijeko ,ulje,brašna s praškom za pecivo i tada ulijte smjesu u tepsiju.IMG_20180525_132605174_HDR

Odozgora nasumično stavljajte sir i jagode.IMG_20180525_132955562_HDR

Pecite oko pola sata na 180*C.Po želji kolač možete prije posluživanja posuti šećerom u prahu.Režite na krupne kocke i uźivajte:)IMG_20180525_150356185_HDR

IMG_20180525_150405006_HDR

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s