Ljeto,sladoled i limunada.Limunada u dobrom društvu kroz odrastanje.Ona prava ,u slastiĉarni u kojoj se osjeti miris,okus limuna.Hladna..da ugasi ljeto.A onda poĉneš piti pivo,ali nisi kapacitet ,pa otkriješ blagu zamjenu-radler.Nema snagu,okus dobar,a ti misliš da piješ pivo..E sad u žaru navijanja sam iskombinirala svoj radler jer sam uz limunadu ,spremila i limetoladu koja je malo gorča,kao i pivo.Ovo dvoje zajedno za uźivanje.Hvala slastiĉaru iz Gunje ĉiji recept za limunadu mi je “posudio”zet.Koliĉine pića kojeg ćete napraviti odredite sami.
Slastiĉarska limunada:
2 limuna zamrznuta
1 kg šećera
2 svježa limuna
10 dkg limunske kiseline ili manje
10 l vode
Smrznute limune naribajte ,svjeźima također naribajte koricu,iscjedite sok,dodajte vodu,limunsku kiselinu,šećer.Ostavite preko noći,promješajte tokom stajanja,procijedite u čiste boce.
Za radler moźete ovako isto napraviti s limetom,i prije konzumiranja pomiješajte sok s količinom piva kako želite.Možete koristiti i bezalkoholno pivo a i crno pivo.Ovakav domaći mix je sigurno bolji od svega i svačega što kupujemo.Živjeli!