Kako ono kažu kad ti život da limun,napravi limunadu.Ili roladu s okusom limuna,kao ovu.Pa kiselo postane slatko.:) Ovo je obična ,klasična rolada .Recept za biskvit sam pronašla u jednoj knjižici recepata.A krema je jedna od onih,koje radite u “hodu”,kombiniranjem dostupnih namirnica.
Sastojci za roladu:
4 jaja
10 dkg šećera
1 vanilin šećer
sitno ribana korica jednog limuna
3 žlice vode
12 dkg oštrog brašna
U veći lim za pečenje kolača stavite na dno papir za pečenje.Pećnicu zagrijte na 180*C.
Umutite snijeg od bjelanjaka,postupno dodajte šećer,vanilin šećer,koricu limuna.Dodajte žutanjke,mutite,dodajte vodu,pa brašno.Umućenu smjesu ulijte u lim(tepsiju,pekač) i pecite oko 10 minuta.Pazite da ne presušite biskvit.Izvadite biskvit iz tepsije na suhu kuhinjsku krpu i zajedno s papirom ga zarolajte.Rolajte od kraja duže strane.Ostavite nekoliko minuta,odmotajte,maknite pažljivo papir i zarolajte opet ali tako da rolate skupa sa suhom krpom.Tako vam se rolada neće zalijepiti.Pustite da se hladi.
Krema:
3 dcl mlijeka
3 žlice šećera
1 puding okusa limuna u prahu
sitno ribana korica limuna
3 dcl slatkog vrhnja za šlag
2,5 dkg bijele čokolade
10 dkg sirnog namaza ili mascarponea
1 instant želatina fix
Skuhajte puding od limuna,u još vruće umiješajte sirni namaz i koricu limuna.
Umutite šlag.U ohlađeni puding dodajte pomalo žlicu po žlicu šlaga.Dodajte žlicu,dvije soka od limuna.Probajte pa odredite koliko kiselosti vam se sviđa. Stavite želatinu fix i promješajte da se sve sjedini.Na kraju dodajte ribanu bijelu čokoladu.
Roladu odmotajte iz kuhinjske krpe,premažite je s 2/3 kreme,zarolajte.Ostatak kreme iskoristite da premažete roladu izvana.Pospite je s još naribane bijele čokolade(oko 2,5 dkg).Ukrasite je kandiranim limunom ako želite.Pustite da se dobro ohladi barem dva sata u hladnjaku.Narežite i uživajte!