Vruće ljeto,ljute papričice:)Ljutinu hrane možemo dozirati sami a sve ostalo nije na nama.Ili je? Ove ljute papričice nisu na vrhu skale ljutine i na ovaj način su jako ukusne.
Sastojci:
20 zelenih jalapeno papričica
10 dkg krem sira i 2 trokut sira sitno narezana
10 dkg sitno nasjeckane šunke ,bilo za pizzu ili neke pečene šunke koju volite
sol,papar po ukusu
začinsko bilje po ukusu,svježe ili sušeno ,češnjak u prahu opcionalno ako volite.
Za paniranje:
2 umućena jaja
malo soli
par žlica oštrog brašna
15 dkg krušnih mrvica
Po potrebi dodajte još brašna i krušnih mrvica kroz postupak rada.
Operite i očistite paprike,izvadite im koštice ,ali režite ih tako da sačuvate i gornju polovicu paprike s kapicom.
Napunite ih nadjevom,poklopite i probodite čačkalicama.Sad ih uvaljajte u brašno,jaja,krušne mrvice,pa opet u jaja i krušne mrvice.Ako vam se brašno ne lijepi dobro za papričice,malo ih navlažite vodom.
Papričice ispržite u dubokom ulju ,na umjerenoj temperaturi.Kad su gotove(oko 10 minuta prženja bi trebalo biti dovoljno),izvadite ih na upijajući papir i poslužite uz umak po želji.Na bazi jogurta s metvicom ili tzatziki umakom.A možete pripraviti i neki umak s rajčicom-kako volite .Dobar tek:)