Kruh u bojama jeseni

DSCN5539Počinju dani kruha.Jesen je već tu ..A za mene je kruh početak i kraj.I ono između..A boje,boje su ono što volim ,što osjećam.Ovo je slana verzija kruha ali možete otići i u slatkom smjeru.Ovdje nema slika pripreme,ali nije teško,vjerujte.

Sastojci:

60 dkg brašna(oštro)

1 i po žličica soli

žličica šećera

2 dcl kefira

1/2 dcl ulja

1 dcl tople vode

1 pakiranje suhog kvasca

Začinsko suho bilje:malo ružmarina,majčine dušice,origana

20 dkg skuhanog,protisnutog ljubičastog batata

20 dkg pirea od hokkaido bundeve(dobro ocijeđenog)

20 dkg špinata(dobro ocijeđenog)

Od svih navedenih sastojaka osim batata,bundeve i špinata umijesite tijesto.Ja to radim jednostavno i i bezbolno ,tj.radi to  moj pekač kruha.Kad se tijesto podigne,razdjelite ga na 3 dijela.U svaki dio tijesta umijesite jednu od namirnica-batat,bundeva,špinat.Možda vam zatreba još brašna,dodajte.Tijesto ne smije biti gnjecavo,ljepljivo ali ni tvrdo ko kamen.Sad te kugle tijesta pustite još počivati .Neka se tijesto još  jednom podigne.

Kalup za kruh namastite mašću sa svih strana.

Svaku kuglu tijesta oblikujte u valjak malo duži od kalupa.Ispletite pletenicu.Ne treba biti savršena.Može biti i razbarušena:).Prebacite pletenicu u kalup i pustite da naraste ,malo iznad kalupa.Premažite pletenicu mlijekom i pospite sezamom ili makom,ili suncokretom..

Stavite peći u unaprijed zagrijanu pećnicu na 190*C.Nakon 15 minuta smanjite temperaturu na 180 i pecite kruh još 45 minuta.Ako mislite da kruh prebrzo tamni,pokrijte kruh ovlaš alu folijom.Pečeni kruh izvadite pažljivo iz kalupa na mrežu za hlađenje,prekrijte čistom kuhinjskom krpom i pustite ga da odmori.Kruh se ne reže vruć.

A kad je ohlađen i narezan poslužite ga kako god volite.Dobar tek:)DSCN5545_20181011210118029

DSCN5564

4 komentara Dodaj vlastite

  1. Irvas kaže:

    Jede li se ovaj kruh, gđo ministrice zdrave hrane. Pozz sa sjevers
    Pozz!Rogati prijatelju ima li uopće potrebe to pitati,znaš da se kod mene mora sve pojesti:)

    Sviđa mi se

    1. Oprosti,sve sam ti napisala ispod pitanja.Tehnika i ja..kad će ta telepatija zaživjeti,da se ne gnjavim aparatima:)Pozz rogati prijatelju.

      Sviđa mi se

  2. Katarina Vokal kaže:

    Evo i kruh je napravljen, fini,mekani,šareni… pozdrav

    Sviđa mi se

    1. Pozdrav!I kakav je,šaren??Hvala Katek:)

      Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s