Mislim da počinjem kuhati po bojama:).Kako trenutno dokazujem da postojim:)))😂,nastavak tamne priče uskoro:)Mene jesu učili da se treba predstaviti imenom.Ali ….Zašto?Možda sam malo poželjela u ovoj džungli svijeta biti samo drvo?Znate kako ona bivaju..Ovo je recept i to ne jedan,već možda i dva -uskoro..
Ponekad se stvarno osjećam da sam u Kafkinom “Procesu”.Teška knjiga,znam ,nije za ugodno čavrljanje uz slastice i kavu.Zato pišem recept za ovu roladu inspiriranu bojama jeseni.Možda omjeri i neće biti precizni,nisam namjeravala pisati recept.Sličnu kremu sam radila u jednom kolaču,a rolada je ..pa kao rolada.Samo ima malo crtanja prije pečenja iste.Ideja je s Coolinarike,korisnica Elune je precizno uslikala kako se to radi.A ja ću opisno,jer nisam uslikala korake pripreme.
Pripremite tepsiju srednje veličine,malo je nauljite i stavite pek papir u nju.Motiv koji želite raditi možete iscrtati olovkom s jestivom bojom.Ili oblikujte onom smjesom boja koje ćete koristiti.Tu morate biti kreativni i sami procijeniti koliko će vam trebati obojane smjese od ukupne smjese biskvita.Ja sam odvojila 6 žlica ,jedan dio obojala kurkumom,jedan dio zelenom bojom za kolače,jedan manji dio za smeđu boju koju sam dobila dodavši u biskvit kakao.Sve ovo obojite prije nego što u biskvitnu smjesu stavite pire od ljubičastog batata.I ako vam se odvojeni žuti dio smjese učini rijedak,slobodno dodajte još malo brašna u nj.Svaki obojani dio stavite u male pl.vrećice kojima malo odrežete vrh.Ako imate male dresir vrećice za ukrašavanje,još bolje.
Sastojci za roladu:
4 jaja,odvojite žutanjke i bjelanjke
1 vanilin šećer
malo cimeta i đumbira u prahu
6 žlica šećera
10 žlica ulja
10 žlica mlijeka
8 žlica brašna
4 žlice pirea od ljubičastog batata
1 mala žličica praška za pecivo
Umutite posebno snijeg,posebno ostale sastojke,snijeg dodajte na kraju.Odvojite malo te žute mase za ukrašavanje,u ostatak umiješajte pire od batata.(propasirani ljubičasti batat).Iscrtajte motiv,stavite u zagrijanu pećnicu na tri,četiri minute,da se motiv malo stvrdne.Izvadite iz pećnice,pažljivo ulijte biskvit s batatom.Stavite nazad u pećnicu,na 180*C pecite oko 10,12 minuta.Izvadite biskvit na vlažnu krpu,pažljivo maknite papir.Poklopite drugom tepsijom da lakše preokrenete biskvit.Zarolajte roladu ,ostavite u vlažnoj krpi malo,pa maknite krpu .
Krema:
2 dcl pirea od muškatne bundeve(prokuhajte kockice bundeve,propasirajte)
4 žlice šećera
2 dcl mlijeka
2 dcl vrhnja za šlag
1 vrećica želatine u prahu
začini-cimet po želji
U duboki lonac stavite šećer,kad se rastopi i požuti do zlatne boje,ulijte mlijeko.Odmaknite se,to prska .Prokuhajte,dodajte bundevu,promiješajte brzo par minuta,maknite da se ohladi.Želatinu pripremite po uputama na pakiranju.Vrhnje istucite u šlag.U ohlađeni karamel s bundevom dodajte želatin otopljeni,promiješajte,dodajte pomalo šlag,cimet.Dobro izmješajte i pustite kremu pola sata na miru u hladnjaku.Tada odrolajte biskvit,namažite kremom i zarolajte.Pustite barem sat vremena prije rezanja.Kreme ima više nego dovoljno.
Dobar tek!