Crna rolada s kremom od bundeve i karamela

DSCN5864_20181026192519596

Mislim da počinjem kuhati po bojama:).Kako trenutno dokazujem da postojim:)))😂,nastavak tamne priče uskoro:)Mene jesu učili da se treba predstaviti imenom.Ali ….Zašto?Možda sam malo poželjela u ovoj džungli svijeta biti samo drvo?Znate kako ona bivaju..Ovo je recept i to ne jedan,već možda i dva -uskoro..

Ponekad se stvarno osjećam da sam u Kafkinom  “Procesu”.Teška knjiga,znam ,nije za ugodno čavrljanje uz slastice i kavu.Zato pišem recept za ovu roladu inspiriranu bojama jeseni.Možda omjeri i neće biti precizni,nisam  namjeravala pisati recept.Sličnu kremu sam radila u jednom kolaču,a rolada je ..pa kao rolada.Samo ima malo crtanja prije pečenja iste.Ideja je s Coolinarike,korisnica Elune je precizno uslikala kako se to radi.A ja ću opisno,jer nisam uslikala korake pripreme.

Pripremite tepsiju srednje veličine,malo je nauljite i stavite pek papir u nju.Motiv koji želite raditi možete iscrtati olovkom s jestivom bojom.Ili oblikujte onom smjesom boja koje ćete koristiti.Tu morate biti kreativni i sami procijeniti koliko će vam trebati obojane smjese od ukupne smjese biskvita.Ja sam odvojila 6 žlica ,jedan dio obojala kurkumom,jedan dio zelenom bojom za kolače,jedan manji dio za smeđu boju koju sam dobila dodavši u biskvit kakao.Sve ovo obojite prije nego što u biskvitnu smjesu stavite pire od ljubičastog batata.I ako vam se odvojeni žuti dio smjese učini rijedak,slobodno dodajte još malo brašna u nj.Svaki obojani dio stavite u male pl.vrećice kojima malo odrežete vrh.Ako imate male dresir vrećice za ukrašavanje,još bolje.

Sastojci za roladu:

4 jaja,odvojite žutanjke i bjelanjke

1 vanilin šećer

malo cimeta i đumbira u prahu

6 žlica šećera

10 žlica ulja

10 žlica mlijeka

8 žlica brašna

4 žlice pirea od ljubičastog batata

1 mala žličica praška za pecivo

Umutite posebno snijeg,posebno ostale sastojke,snijeg dodajte na kraju.Odvojite malo te žute mase za ukrašavanje,u ostatak umiješajte pire od batata.(propasirani ljubičasti batat).Iscrtajte motiv,stavite u zagrijanu pećnicu na tri,četiri minute,da se motiv malo stvrdne.Izvadite iz pećnice,pažljivo ulijte biskvit s batatom.Stavite nazad u pećnicu,na 180*C pecite oko 10,12 minuta.Izvadite biskvit na vlažnu krpu,pažljivo maknite papir.Poklopite drugom tepsijom da lakše preokrenete biskvit.Zarolajte roladu ,ostavite u vlažnoj krpi malo,pa maknite krpu .
Krema:

2 dcl pirea od muškatne bundeve(prokuhajte kockice bundeve,propasirajte)

4 žlice šećera

2 dcl mlijeka

2 dcl vrhnja za šlag

1 vrećica želatine u prahu

začini-cimet po želji

U duboki lonac stavite šećer,kad se rastopi i požuti do zlatne boje,ulijte mlijeko.Odmaknite se,to prska .Prokuhajte,dodajte bundevu,promiješajte brzo par minuta,maknite da se ohladi.Želatinu pripremite po uputama na pakiranju.Vrhnje istucite u šlag.U ohlađeni karamel s bundevom dodajte želatin otopljeni,promiješajte,dodajte pomalo šlag,cimet.Dobro izmješajte i pustite kremu pola sata na miru u hladnjaku.Tada odrolajte biskvit,namažite kremom i zarolajte.Pustite barem sat vremena prije rezanja.Kreme ima više nego dovoljno.

Dobar tek!DSCN5859_1540670715898DSCN5864_20181026192519596_1540670836975DSCN5844

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s