Slani kolač s punjenim palačinkama

DSCN5717Ponekad me k hrani privuče fotografija.Umemoriram je,previdim recept i krenem u “kuhača”avanturu.Ali nije uvijek to lako,pogotovo kad na pola puta shvatim da stvari nisu takve kakvima se čine.Isto je i s ljudima,samo s njima skoro nikad nema mogućnosti preinake:) Ovo je u originalu slana ajvar torta gdje se peče zeleni biskvit a sve ostalo se slaže(krema,palačinke) bez pečenja.https://www.google.hr/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://www.gospodarski.hr/Recipe/133/torta-od-ajvara/518&ved=2ahUKEwiI8sWNqMjeAhVlxYUKHUGhAbsQFjAAegQIBRAB&usg=AOvVaw0gVCaj9Ir7srVQKpRBun63

I vjerojatno ne bih objavila svoju “pečenu verziju” da me g.Zorica koja je vrsna kuharica i blogerica nije upitala za rcp.

Pa ajmo peći:)Sastojci:

4 tanke palačinke

4 žlice milerama

10 dkg gouda sira ili Zdenka sport sira ili edamera(polutvrdi sir odaberite sami i narežite ga na mesoreznicu,što ja nisam,očito.)

Palačinke premažite mileramom,stavite sir i šunku i odložite sa strane.Jedan manji pekač namastite i pobrašnite.Važno je da vam u jedan red idu dvije palačinke duljinom.

Sastojci za slani biskvit:

4 jaja

prstohvat soli

1 dcl ulja

2 dcl kefira

16 žlica brašna+1 prašak za pecivo

1 žlica sitno sjeckanog peršinova lišća.

Sve sastojke umutite u biskvit i podijelite na dva dijela.U jedan dio dodajte 4 žlice ajvara ,u drugi 1 dcl ocijeđene ,blanširane koprive.U nedostatku koprive možete staviti špinat.

IMG_20181022_101114960IMG_20181022_105211133IMG_20181022_105508669Sad u tepsiju ulijte pola zelene smjese i kratko zapecite(5 minuta) na 175*C.IMG_20181022_105345450A sad sam prestala dokumentirati jer sam shvatila da sam prepuštena sebi:).Idemo ipak dalje:Na ovaj malo zapečeni biskvit stavite pola crvenog biskvita,malo i njega zapecite.Onda poredajte palačinke u dva reda ,u red dvije idu u niz.Zalijte ajvar biskvitom,malo zapecite pa opet  zelenim.Sad ćete vidjeti da palačinke strše van smjese.Aha..Ali stavite to peći nekih 15 minuta i zato vrijeme napravite tzv.royal smjesu.

Royal smjesa:

3 jaja

5 dcl milerama,mrvica soli

1 dcl mlijeka

Umutite to u pjenastu smjesu i prelijte slani kolač.Pecite dok  ta smjesa ne požuti,s tim da pred kraj pečenja ugasite donji grijač pećnice.Jer ste ova donja tijesta već u početku duže pekli.Malo je prtljavo ali vrijedi.Ovako se svi okusi prožmu i ukusno je toplo uz neku zelenu salatu a ukusno je i drugi dan,hladno.Dobar tek!DSCN5743

2 komentara Dodaj vlastite

  1. Od srca ti hvala što si napisala recept, čim prvom prilikom budem našla vremena, napraviću ga jer mi izgleda fantastično.

    Sviđa mi se

    1. Zorice,vjerojatno ga ne bih pisala da me nisi molila rcp.Kao sto sam rekla vodila me fotografija .I zato sam se u pola procesa iznenadila te prestala dokumentirati.Iskreno,mislim da količinu biskvita možeš povećati i sliĉno.Sretno kuhanje.S.

      Liked by 1 person

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s