
U našoj klimi(kontinentalna Hrvatska) su hladni dani bili povod konzumiranja kalorične hrane .Ukusne hrane:)Nakon tradicionalne svinjokolje i izrade raznih mesnih delicija uvijek je bilo i čvaraka.Samo nekad su oni bili nusproizvod kod pripreme potrebne masti za kućanstvo i sva pozornost je nekako više bila uperena na količinu i kvalitetu kobasica,špeka,šunkica..Ali danas su čvarci na zasluženom visokom mjestu .I ekonomski i hedonistički.Ovo je jedan recept gdje se krumpirovo tijesto uz dodatak čvaraka pretvara u ukusan prilog ili glavno jelo.Ovisno o tome koliko ste gladni.
Sastojci:
60 dkg krumpira ,skuhanog u ljusci,oljuštenog i naribanog
20 dkg brašna+1 prašak za pecivo
5 dkg maslaca
1 žličica soli,papra i crvene slatke paprike
2 jaja
20 dkg nasjeckanih čvaraka
2 žlice nasjeckanog peršinova lišća
Od navedenih sastojaka ali bez čvaraka i peršina umijesite tijesto.

Kad ste umijesili tijesto dodajte čvarke i peršin.

U kalup u kojem ćete peći okruglice stavite žlicu rastopljene svinjske masti.Oblikujte okruglice,poredajte ih u pekač,premažite mašću i odozgora.Pecite na 200*C dok ne porumene.


Kad okruglice porumene prelijte ih s 2,5 dcl mlijeka i pecite dok se mlijeko ne upije u njih.Tada ih prelijte s 2,5 dcl milerama umućenog s 1 jajetom i malo soli.Pecite dok ne porumeni .

Ovo ukusno i zasitno jelo poslužite uz neku svježu salatu.I malo kajmaka…Dobar tek.

Divan pekač, ukusi fini, rustika blue,
Kisss snejki
Sviđa mi seSviđa mi se
Pozdrav Blue:)
Sviđa mi seSviđa mi se