Zapečene okruglice s čvarcima

U našoj klimi(kontinentalna Hrvatska) su hladni dani bili povod konzumiranja kalorične hrane .Ukusne hrane:)Nakon tradicionalne svinjokolje  i izrade raznih mesnih delicija uvijek je bilo i čvaraka.Samo nekad su oni bili nusproizvod kod pripreme potrebne masti za kućanstvo  i sva pozornost je nekako više bila  uperena na količinu i kvalitetu kobasica,špeka,šunkica..Ali danas su čvarci na zasluženom visokom mjestu .I ekonomski i hedonistički.Ovo je jedan recept gdje se krumpirovo tijesto uz dodatak čvaraka pretvara u ukusan prilog ili glavno jelo.Ovisno o tome koliko ste gladni.

Sastojci:

60 dkg krumpira ,skuhanog u ljusci,oljuštenog i naribanog

20 dkg brašna+1 prašak za pecivo

5 dkg maslaca

1 žličica soli,papra i crvene slatke paprike

2 jaja

20 dkg nasjeckanih čvaraka

2 žlice nasjeckanog peršinova lišća

Od navedenih sastojaka ali bez čvaraka i peršina umijesite tijesto.

Kad ste umijesili tijesto dodajte čvarke i peršin.

U kalup u kojem ćete peći okruglice stavite žlicu rastopljene svinjske masti.Oblikujte okruglice,poredajte ih u pekač,premažite mašću i odozgora.Pecite na 200*C dok ne porumene.

Kad okruglice porumene prelijte ih s 2,5 dcl mlijeka i pecite dok se mlijeko ne upije u njih.Tada ih prelijte s 2,5 dcl milerama umućenog s 1 jajetom i malo soli.Pecite dok ne porumeni .

Ovo ukusno i zasitno jelo poslužite uz neku svježu salatu.I malo kajmaka…Dobar tek.

2 komentara Dodaj vlastite

  1. plava tama kaže:

    Divan pekač, ukusi fini, rustika blue,
    Kisss snejki

    Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s