Ove kocke su dosta visoke rastom,možda bi bile zgodne i u formi torte.Biskvit od maka sam pekla u velikoj tepsiji od električne pećnice na papiru za pečenje .Ali idemo redom.Ispecite biskvit.Ohladite ga i prerežite po pola.Ne režite kroz biskvit,nego jednostavno prepolovite biskvit.Skuhajte bijelu kremu,ohladite i nju.A zatim skuhajte i žele od višanja i ohladite ga malo.I tada možete slagati ovu “građevinu”.Stavite :biskvit od maka,pola bijele kreme,žele od višanja,biskvit od maka,bijela krema i na kraju glazura od čokolade.
Sastojci za biskvit:
2 jaja
34 dkg šećera
12 dkg omekšanog margarina
3 dcl mlijeka
1/2 dcl ruma
korica 1/2 limuna
20 dkg mljevenog maka
25 dkg brašna
1 prašak za pecivo
Umutite jaja sa šećerom,dodajte margarin,rum,mak,koricu limuna, mlijeko te na kraju brašno s praškom za pecivo.Ulijte smjesu u tepsiju i pecite oko 35 minuta na 180*C.
Sastojci za bijelu kremu:
5 dcl mlijeka
5 žlica brašna
25 dkg šećera
25 dkg margarina
Od ukupne količine mlijeka odvojite 1 dcl i umutite s brašnom u glatku smjesu.
Preostalo mlijeko sa šećerom,vanilin šećerom stavite da zavri.Kad dobro provrije zakuhajte mlijeko s brašnom.Dobro mješajte da se ne zgruda.Nakon 10 minuta,maknite s vatre i umješajte 5 dkg margarina te pokrijte prianjajućom folijom.Kad se baza kreme ohladi,umutite preostali margarin sobne temperature te u njega postupno dodajte žlicu po žlicu kreme.Dodajte i sok pola limuna.
Sastojci za žele od višanja:
6 dcl kompota od višanja
4 žlice šećera
2 vanilin pudinga u prahu
Vanilin puding umutite sa šećerom i malo kompota bez višanja.Ostatak kompota stavite da provri,umješajte puding i kuhajte dok ne počne želirati.Maknite s vatre i češće promiješajte dok se malo ne ohladi.
Napomena:Vreli žele ne stavljajte na kremu.
Sastojci za čokoladnu glazuru:
10 dkg čokolade za kuhanje
1 dcl slatkog vrhnja
Na laganoj vatri ugrijte vrhnje i čokoladu do vrenja ,malo ohladite i prelijte kolač.
English:
Poppy and cherry cake
Ingredients for the biscuit:
2 eggs
34 dkg sugar
12 dkg room temperature margarine
3 dcl milk
1/2 dcl rum
Zest from 1/2 of a lemon
20 dkg ground poppy
25 dkg flour
1 baking powder
Put the mixture onto a baking paper in a large baking tray and bake for 35 minutes at 180 °C
Ingredients for the white cream:
1/2 lemon squeezed juice
5 dcl milk
5 table spoons of flour
25 dkg sugar
25 dkg room temperature margarine
The flour is mixed with 1 dcl milk and then mixed with the remaining milk when the remaining milk starts boiling, then after 10 minutes of stirring remove from heat and mix 5 dkg margarine into the hot mixture which is then covered with sticky foil. When the mixture cools, slowly add it spoon by spoon into the remaining margarine and then add the squeezed juice of half a lemon.
Ingredients for the cherry jelly:
6 dcl cherry kompot
4 spoons of sugar
2 powder vanilla pudding packages
Mix the vanilla pudding with the sugar and 1 dcl of cherry kompot juice after removing the cherries from it. Let the remaining kompot boil, mix in the pudding i cook until it starts to jellify. Remove from the heat and stir often until it cools down a bit.
Warning: don’t pour the hot jelly onto the cream
Ingredients for the chocolate glaze:
10 dkg of cooking chocolate
1 dcl whipped cream
Heat up the whipped cream and the chocolate on low heat until they start to boil, then let it cool for a bit and pour onto the cake.
Enjoy!