Kolač s jabukama

dscn6650_20190106152843997Ovaj kolač radim već dugi niz godina.I iako nije redovito na jelovniku,rado mu se vraćam.Odličan je ljeti i zimi,bezvremenska slatka utjeha:)

Sastojci za biskvit:

9 komada jabuka srednje veličine,oprane,oguljene ,očišćene i prerezane po pola

1 žlica maslaca

4 žlice šećera


5 jaja

5 žlica šećera

1 žličica cimeta

5 žlica brašna +1/2 žličice praška za pecivo

Dno tepsije srednje veličine premažite maslacem i pospite šećerom.Na to poredajte jabuke i stavite ih peći na 180*C.img_20190105_102334981Kad su jabuke pri kraju pečenja u svaku udubinu jabuke stavite malo sušenih brusnica.img_20190105_104352989Kad i brusnice malo omekšaju,izvadite jabuke ,pospite ih s 4 žlice mljevenog petit keksa.img_20190105_110102671Zatim tako pripremljene jabuke prelijte biskvitnom smjesom koju pripremite tako da umutite jaja sa šećerom,cimetom te dodate brašno s malo praška za pecivo.img_20190105_110320061

Pecite oko 15 minuta na 180*C.

Tada biskvit izvadite i nožem prođite uz sve rubove i pažljivo ga prekrenite na pladanj odgovarajuće veličine.img_20190105_112011795

img_20190105_112512597

Na ovu podlogu biskvita s jabukama,stavite žele od pudinga i jabučnog soka.

Sastojci za žele:

1/2 l bistrog soka od jabuka

4 žlice šećera

2 vanilin pudinga u prahu

img_20190105_122046429Umutite puding,šećer i malo soka te ukuhajte u preostali sok od jabuke.Gotov žele prelijte po kolaču.img_20190105_123301079

img_20190105_123643072Kad se kolač sasvim ohladi premažite ga šlagom koji napravite s 3 dcl vrhnja za šlag.Ukrasite,ili ne po želji.Dobar tek!

dscn6641

dscn6633

dscn6617_20190106135644163

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s