Ovaj kolač radim već dugi niz godina.I iako nije redovito na jelovniku,rado mu se vraćam.Odličan je ljeti i zimi,bezvremenska slatka utjeha:)
Sastojci za biskvit:
9 komada jabuka srednje veličine,oprane,oguljene ,očišćene i prerezane po pola
1 žlica maslaca
4 žlice šećera
5 jaja
5 žlica šećera
1 žličica cimeta
5 žlica brašna +1/2 žličice praška za pecivo
Dno tepsije srednje veličine premažite maslacem i pospite šećerom.Na to poredajte jabuke i stavite ih peći na 180*C.Kad su jabuke pri kraju pečenja u svaku udubinu jabuke stavite malo sušenih brusnica.
Kad i brusnice malo omekšaju,izvadite jabuke ,pospite ih s 4 žlice mljevenog petit keksa.
Zatim tako pripremljene jabuke prelijte biskvitnom smjesom koju pripremite tako da umutite jaja sa šećerom,cimetom te dodate brašno s malo praška za pecivo.
Pecite oko 15 minuta na 180*C.
Tada biskvit izvadite i nožem prođite uz sve rubove i pažljivo ga prekrenite na pladanj odgovarajuće veličine.
Na ovu podlogu biskvita s jabukama,stavite žele od pudinga i jabučnog soka.
Sastojci za žele:
1/2 l bistrog soka od jabuka
4 žlice šećera
2 vanilin pudinga u prahu
Umutite puding,šećer i malo soka te ukuhajte u preostali sok od jabuke.Gotov žele prelijte po kolaču.
Kad se kolač sasvim ohladi premažite ga šlagom koji napravite s 3 dcl vrhnja za šlag.Ukrasite,ili ne po želji.Dobar tek!