Speculaas cheesecake

DSCN9300

Zima je vrijeme toplih mirisa i okusa kakve u sebi nose speculaas keksi.Obožavam ih:) A u ljetu rijetko pomislim na te divne kekse,pa  zbog neke ravnoteže u ovom dolasku zime namjeravam ispraviti tu nepravdu.

I ovaj kolač se ne peče,što u ovim divljim vremenima ima svoje prednosti.

 

Kalup za tortu promjera 26 cm

Podloga od keksa:

30 dkg speculaas keksa sitno mljevenih

10 dkg maslaca

Spojiti kekse s maslacem i poravnati žlicom na dno kalupa,staviti u hladnjak.

Cheesecake nadjev:

1/2 l vrhnja za šlag

1/2 kg sirnog namaza tipa Dukatela

1 pakiranje želatine u prahu(2g)

10 dkg čokolade za kuhanje+10 dkg za čokoladnu glazuru

2 velike žlice karamel nadjeva(kupovni ili domaċi karamel,što imate)

10 dkg smrvljenih speculaas keksa

Po uputama na pakiranju namočite želatinu.Istucite slatko vrhnje,umutite sirni namaz te ga spojite s vrhnjem.Ako je vrhnje zaslađeno ,šećer nije potreban.

Podijelite smjesu na dva dijela,u jedan umutite karamel a u drugi čokoladu otopljenu na pari.Kekse rasporedite u oba dijela,kao i želatinu ,te obje smjese dobro umutite.

Na podlogu od keksa stavite nadjev s karamelom,oblikujte udubinu u sredini .U tu udubinu stavite čokoladni dio kreme i i sve zagladite.Kolač stavite u hladnjak na par sati i i onda ga možete ukrasiti čokoladnom glazurom.Te dekorirati po svojoj volji.I samo uživati:)

DSCN9357_20191124182731069

DSCN9324

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s