Sigurno se mnogi od vas sjećaju vremena bez “svemogućeg”interneta i kako se do recepata dolazilo usmenom predajom,razmjenom tiskanih kuharica i razbarušenih tekica .Ali mi danas jednim klikom komotno dolazimo do recepata,i opet na koncu izgleda da se u klasičnim omjerima za slastice nije mnogo toga promijenilo.Ili?U moru objavljenog materijala naići ćete na iste stvari,objavljene od strane raznih autora i uvjeravanju istih da su baš oni izmislili te “nove”tj.stare kreacije.Ne volim prisvajati ni gram tuđeg truda te napominjem da je biskvit s bundevom (isproban višekratno ) djelo meni nepoznate a fb korisnice .Do mene je došao usmenom predajom.Malo sam modificirala sastojke i dodala kremu po svom.Sva umjetnost..I najvažnije biskvit je jako sočan i ne dominira bundeva.:)
Sastojci za biskvit:
2 jaja
25 dkg šećera
1 vanilin šećer
1 mala žličica cimeta
35 dkg očišćene,sitno naribane bundeve(muškatne ili hokkaido)
2 dcl mlijeka
2 dcl ulja
35 dkg brašna
1 prašak za pecivo
———————————————————-
1 srednje velik lim za pečenje,namazan i pobrašnjen
Krema
4 dcl vrhnja za šlag
10 dkg tamne čokolade
4 velike žlice karamel nadjeva(ind.karamel),ako nije dostupan koristite oko 10 dkg karamel bombona
3 lista želatine
Postupak:
Umutite jaja,šećer,cimet,vanilin šećer,dodajte bundevu,mlijeko,ulje te brašno s praškom za pecivo.Ulijte smjesu u tepsiju i pecite 40 minuta na 170*C. Pečen kolač pustite da se ohladi u tepsiji.
Zagrijte vrhnje za šlag i i njime prelijte karamel.Mješajte dok se ne otopi.Pola te smjese tada nalijte na natrganu čokoladu u drugoj posudi i otopite je.Listove želatine namočite,kad omekšaju,ocijedite ih,rastopite i pomiješajte s karamel smjesom.Onda na kolač nalijte čokoladnu smjesu,te karamel smjesu i pomiješajte ih vilicom.Kolač pustite ohladiti barem sat i pol.Tada ga narežite i uživajte.