Kesten rolada bez pečenja

Kesten rolada je obavezna jesenja slastica. Kao i kesten pire.I pečeni kesteni i vika kestenjara.I crni prsti kojima gulimo vruće kestene

.Kesten pire se uglavnom kupuje gotov,ali to je u većini slučajeva jedna slatka masa kojoj uz najbolju volju ne mogu razaznati okus.I zato ja kuham kestene,pa ih gulim,pa mrvica ima posvuda,pa mi na pola tog procesa dođe da odustanem..Ali ipak se isplati sva ta kuharska petljancija,vjerujte:).I ovo je jedna od onih slastica bez šećera.

Sastojci:

30 dkg kuhanih kestena

1 žlica meda

2 dcl biljnog ili običnog mlijeka

30 dkg digestive keksa

1 žlica šećera od breze ili nerafiniranog smeđeg šećera

10 dkg putra/maslaca

1 žlica ruma

1 žlica gorkog kakaa

Kestene skuhajte,ogulite i stavite kuhati s mlijekom i medom. To pazite,kesteni će upiti mlijeko.

Kekse sameljite,umijesite sa šećerom i putrom.Gotove kestene izblendajte,dodajte rum.Ohladite .

Na vrećicu za zamrzavanje stavite smjesu od keksa,poklopite ju drugom vrećicom i razvaljajte na npr.A4 veličinu.Gornju vrećicu maknite,razmažite kesten smjesu i uz pomoć one donje vrećice zarolajte roladu.Ohladite .Pospite kakaaom,narežite na ploškice i uživajte.Jesen je…:)

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s