
Sastojci:
-4 dkg svježeg kvasca
-žličica soli
-1 žlica šećera za aktivaciju kvasca +4 žlice šećera dodane u brašno
-2 dcl mlakog mlijeka za aktivaciju kvasca +1 dcl mlijeka po potrebi kod miješenja
-600 grama oštrog brašna
-3 umućena jaja
-200 grama omekšalog maslaca
-2 žlice ruma+1 žličica arome vanilije+ korica naranče
-nekoliko žlica šećera u prahu
Aktivirajte kvasac.U zdjelu dodajte brašno,sol,umućena jaja,maslac,arome i kvasac.Mutite metlicama za izradu tijesta,a onda nastavite rukama.Po potrebi tijestu dodajte ili mlijeka ili brašna da dobijete glatko ,meko tijesto.Pustite da se podiže na toplom mjestu.Zatim ga razdijelite na loptice težine oko 100 grama.Slike pripreme nisu moje,preuzete su s Pinteresta.Svaku lopticu razvucite na veličinu čajnog tanjurića.







Peciva stavite u pekač na pek papir,pustite da se još malo podignu i pospite ih šećerom u prahu.Da,prije pečenja se pospu.Pecite na 200*C oko 12 minuta.
I nakon što se malo ,ali samo malo ohlade ,uživajte .
