Ovo je kolač koji se sviđa svima koji vole lagane kolače u bojama.😀
Ovdje morate ispeći biskvit,a krema je brzo gotova tako da zbilja nemate puno posla ni nervoze oko ovog kolača.
Sastojci za biskvit:
-4 bjelanjka
-150 grama šećera
-200 grama oštrog brašna + 1 žličica praška za pecivo
-aroma jagode odokativno(koliko ružičasti biskvit želite
-4 žlice ulja
——————————————————–
1 dcl mlijeka + 1 žličica arome vanilije
Priprema:
Umutite snijeg od bjelanjaka,dodajte šećer,mutite dok ne dobijete čvrstu teksturu,dodajte aromu jagode, ulje i brašno s praškom za pecivo. U tepsiju stavite papir za pečenje i ulijte smjesu.Ja sam koristila tepsiju promjera 40×27.Pecite na 175*C oko 15 minuta.Pred kraj pečenja zagrijte 1 dcl mlijeka s malo arome vanilije.Pečen kolač odmah prelijte vrućim mlijekom i onda ga pustite ohladiti.
Krema:
5 dcl vrhnja za šlag
5 dcl jogurta (može tekući, čvrsti ili grčki)
10 listova želatine
malo korice limuna
1 dcl crvenog ribizla (koristila sam smrznuti)
Listove želatine potopite u 1 dcl jogurta.Umutite vrhnje za šlag.Dodajte mu šećera u prahu po ukusu ako vrhnje nije zaslađeno.Ako je,onda napravite po svom ukusu.Želatinu i jogurt stavite na laganu vatru da se želatina otopi.U šlag dodajte jogurt koji niste mješali sa želatinom.Umutite i onda dodajte onaj dio jogurta sa želatinom.Opet umutite i onda lagano kuhačom umješajte ribizle.Kremu stavite na biskvit,poravnajte i ostavite na hladnom preko noći ili barem 3 sata.Režite kocke,šnite kako već volite.Možete ukrasiti ribanom bijelom čokoladom ili mrvicama u boji.Ja sam koristila ružičasti svjetlucavi šećer.
I u slast.😁

