Slatki kruh s kupinama i sirom(iz pekača kruha)

DSCN2253-1

Zamjetno je koliko  volim pekaĉ kruha ,aparat koji tako lako odradi velik dio posla oko mješenja tijesta.A da obojimo dan bojama i okusom te mirisom peĉenog kruha ponekad treba samo dobra volja i nekoliko jednostavnih namirnica.Najteži dio posla je ĉekanje da se kruh ohladi.Ovo je još jedan slatki ,mlijeĉni kruh s dodatkom voća.

Sastojci:

50 dkg brašna

1 žliĉica soli

5žlica šećera

2,5 dcl sirutke ili mlijeka

0,5 dcl ulja

20 dkg svježeg kravljeg sira

vanilin šećer ili žliĉica arome vanilije

1 paketić suhog kvasca(oko 7grama)

2 dcl kupina,2 žlice šećera

Po potrebi još brašna za doraditi tijesto

U pekaĉ stavite ulje,sirutku ili mlijeko,svjeźi sir ,sol,šećer,vanilin šećer,brašno i kvasac.Pustite aparat da umjesi tijesto.Ako ne posjedujete aparat,umijesite tijesto rukom.Pustite tijesto da se digne.IMG_20170802_191534188_HDR

Dok se tijesto diže prokuhajte kratko (par minuta) kupine s šećerom.Ako vam smetaju sjemenke ,propasirajte taj umak.Ohladite.IMG_20170802_182328732~2

Dizano tijesto podijelite na dva približno jednaka dijela.IMG_20170802_185632976_HDRU jedan dio tijesta umiješajte pripremljen umak od kupina.Rukom ili opet pustite da se umijesi u pekaču.Na pobrašnjenoj podlozi razvaljajte jedan dio tijesta ,na njega ravnomjerno razvucite drugi dio s kupinama.To tijesto s kupinama će biti mekše,ali moći će se lijepo urolati.IMG_20170802_191327790~2Zarolano tijesto pažljivo stavite natrag u pekaĉ kruha kojem ste izvadili metlice,pustite kruh da se podigne oko 15 minuta i stavite na program za peĉenje .Ako kruh peĉete u kalupu u pećnici ,kalup namastite,stavite kruh unutra,također pustite da se podigne i pecite na 180*C oko sat vremena.Peĉen kruh izvadite iz kalupa,ohladite ,zamotajte u ĉistu kuhinjsku krpu i neka se sasvim ohladi.Tada ga narežite,pravilno spremljen svjeź je i do 3 dana.

Posluźite za doruĉak,uźinu ,namaźite ga maslacem..Uźivajte:)IMG_20170803_082733238_HDR

DSCN2260

Komentiraj