Mak i kokos te limun se izvrsno slažu u kolačima.Kanila sam ispeći neki sasvim deseti kolač,pa je onda bilo premalo ovog,onog..i tako su slučajno nastale ove šnite.Nisam slikala korake pripreme ,jer nisam znala do zadnjeg kako će sve to ispasti.
Sastojci za biskvit s makom:
2 jaja-odvojite bjelanjke od žutanjaka
10 dkg mljevenog šećera
10 dkg mljevenog maka
1 mala žličica praška za pecivo
10 dkg margarina sobne temperature
25 dkg brašna
1 dcl mlijeka
3 žlice ruma
naribana korica pola većeg limuna
Sastojci za biskvit s kokosom
4 jaja-odvojite bjelanjke od žutanjaka
15 dkg šećera
sitno naribana korica pola limuna
10 dkg margarina sobne temperature
1 dcl mlijeka
10 dkg kokosa
20 dkg brašna
2 male žličice praška za pecivo
1.
U tepsiju(lim za pečenje) stavite na dno papir za pečenje.Pećnicu upalite na 175*C.Umutite snijeg od bjelanjaka u posudi za miksanje.Odložite.U drugoj posudi umitite žutanjke sa šećerom,limunovom koricom i margarinom.Dodajte naizmjence mak i mlijeko ,rum,te brašno s praškom za pecivo.Na kraju umješajte lagano snijeg od bjelanjaka.Ako vam se ĉini teško,tada slobodno pola snijega umutite u smjesu mikserom a pola kuhačom.
Ulijte u tepsiju,30X40 cm,pecite oko 15-20 minuta.Izvadite ,biskvit okrenite na suhu kuhinjsku krpu,maknite papir za pečenje.
2.
Umutite snijeg od bjelanjaka,odloźite.U drugoj posudi umutite žutanjke sa šećerom i limunovom koricom,dodajte margarin,mlijeko ,kokosovo brašno te brašno s praškom za pecivo.Na kraju umješajte kuhačom snijeg od bjelanjaka.Izvaźite tu smjesu i podijelite je na dva dijela.Tako ispecite 2 biskvita.Također na dno tepsije istog promjera uvijek iznova stavite papir za pečenje.To su tanji biskviti i pecite ih malo kraće.10-15 minuta.I te biskvite ostavite da se hlade .
Krema:
2 pakiranja praška za puding okusa limuna
5dcl mlijeka
6 źlica šećera
15 dkg margarina
sok jednog limuna
Skuhajte puding.Ohladite ga mješajući u posudi koju stavite u drugu veću posudu napunjenu hladnom vodom,da vam se ne napravi korica ,pa poslije imate u kremi grudice.Kad je krema hladna,dodajte je žlicu po žlicu u margarin sobne temperature koji ste prethodno također umutili,da bude kremast.Na kraju u kremu dodajte sok limuna.
Ako u kremu umjesto margarina dodate krem sir,tada stavite i źelatinu fix.
Nadjenite biskvite:kokos biskvit-krema-mak biskvit-krema-kokos biskvit-krema.Kolač stavite u hladnjak i drugi dan režite na šnite.
Uźivajte:)
Can someone translate this in proper English, I can understand by Google translation ,would love to try this recipe.
Thank-you
Sviđa mi seSviđa mi se
Hello, this is the translated recipe.
Poppy seed biscuits, ingredients:
2 eggs-separate the whites from the yolks
10 dkg powder sugar
10 dkg minced poppy
1 teaspoon of baking powder
10 dkg room temperature margarine
25 dkg regular all-purpose flour
1 dcl milk
3 spoons rum
Lemon zest from a large lemon
Ingredients for coconut biscuit (x2):
4 eggs-separate the whites from the yolks
15 dkg sugar
Lemon zest from half a lemon
10 dkg room temperature margarine
1 dcl milk
10 dkg coconut flour
20 dkg regular all-purpose flour
2 teaspoons of baking powder
Ingredients for cream:
2 packages of lemon flavoured pudding powder
5dcl milk
6 spoons sugar
15 dkg margarine
Juice squeezed from one lemon
All instances of margarine can be substituted by butter
Both types of biscuit must be baked on baking paper (One at a time, for a total of 3 bakings)
Once cooled, fill with cream
If you need any more clarification, just ask
Bye
Sviđa mi seSviđa mi se