Mak-kokos šnite s kremom od limuna

DSCN5038 (1)

Mak i kokos te limun se izvrsno slažu u kolačima.Kanila sam ispeći neki sasvim deseti kolač,pa je onda bilo premalo ovog,onog..i tako su slučajno nastale ove šnite.Nisam slikala korake pripreme ,jer nisam znala do zadnjeg kako će sve to ispasti.
Sastojci za biskvit s makom:

2 jaja-odvojite bjelanjke od žutanjaka

10 dkg mljevenog šećera

10 dkg mljevenog maka

1 mala žličica praška za pecivo

10 dkg margarina sobne temperature

25 dkg brašna

1 dcl mlijeka

3 žlice ruma

naribana korica pola većeg limuna

Sastojci za biskvit s kokosom

4 jaja-odvojite bjelanjke od žutanjaka

15 dkg šećera

sitno naribana korica pola limuna

10 dkg margarina sobne temperature

1 dcl mlijeka

10 dkg kokosa

20 dkg brašna

2 male žličice praška za pecivo

1.

U tepsiju(lim za pečenje) stavite na dno papir za pečenje.Pećnicu upalite na 175*C.Umutite snijeg od bjelanjaka u posudi za miksanje.Odložite.U drugoj posudi umitite žutanjke sa šećerom,limunovom koricom i margarinom.Dodajte naizmjence mak i mlijeko ,rum,te brašno s praškom za pecivo.Na kraju umješajte lagano snijeg od bjelanjaka.Ako vam se ĉini teško,tada slobodno pola snijega umutite u smjesu mikserom a pola kuhačom.

Ulijte u tepsiju,30X40 cm,pecite oko 15-20 minuta.Izvadite ,biskvit okrenite na suhu kuhinjsku krpu,maknite papir za pečenje.

2.

Umutite snijeg od bjelanjaka,odloźite.U drugoj posudi umutite žutanjke sa šećerom i limunovom koricom,dodajte margarin,mlijeko ,kokosovo brašno te brašno s praškom za pecivo.Na kraju umješajte kuhačom snijeg od bjelanjaka.Izvaźite tu smjesu i podijelite je na dva dijela.Tako ispecite 2 biskvita.Također na dno tepsije istog promjera uvijek iznova stavite papir za pečenje.To su tanji biskviti i pecite ih malo kraće.10-15 minuta.I te biskvite ostavite da se hlade .

Krema:

2 pakiranja praška za puding okusa limuna

5dcl mlijeka

6 źlica šećera

15 dkg margarina

sok jednog limuna

Skuhajte puding.Ohladite ga mješajući u posudi koju stavite u drugu veću posudu napunjenu hladnom vodom,da vam se ne napravi korica ,pa poslije imate u kremi grudice.Kad je krema hladna,dodajte je žlicu po žlicu u margarin sobne temperature koji ste prethodno također umutili,da bude kremast.Na kraju u kremu dodajte sok limuna.

Ako u kremu umjesto margarina dodate krem sir,tada stavite i źelatinu fix.

Nadjenite biskvite:kokos biskvit-krema-mak biskvit-krema-kokos biskvit-krema.Kolač stavite u hladnjak i drugi dan režite na šnite.

Uźivajte:)

DSCN5047

DSCN5051

2 komentara Dodaj vlastite

  1. Mala kaže:

    Can someone translate this in proper English, I can understand by Google translation ,would love to try this recipe.
    Thank-you

    Sviđa mi se

    1. Hello, this is the translated recipe.

      Poppy seed biscuits, ingredients:

      2 eggs-separate the whites from the yolks

      10 dkg powder sugar

      10 dkg minced poppy

      1 teaspoon of baking powder

      10 dkg room temperature margarine

      25 dkg regular all-purpose flour

      1 dcl milk

      3 spoons rum

      Lemon zest from a large lemon

      Ingredients for coconut biscuit (x2):

      4 eggs-separate the whites from the yolks

      15 dkg sugar

      Lemon zest from half a lemon

      10 dkg room temperature margarine

      1 dcl milk

      10 dkg coconut flour

      20 dkg regular all-purpose flour

      2 teaspoons of baking powder

      Ingredients for cream:

      2 packages of lemon flavoured pudding powder

      5dcl milk

      6 spoons sugar

      15 dkg margarine

      Juice squeezed from one lemon

      All instances of margarine can be substituted by butter

      Both types of biscuit must be baked on baking paper (One at a time, for a total of 3 bakings)

      Once cooled, fill with cream

      If you need any more clarification, just ask

      Bye

      Sviđa mi se

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s