Prhka pita s kokosom

DSCN6137_20181111135513868I ovdje kao i kod svih prhkih tijesta vrijedi pravilo da tijesto treba biti prhko.: ) A kako je u  biti ovo jedna “suha”pita,opći dojam morate pojačati aromama.S obzirom da su ove ljubičaste šare ,tj.tijesto rađeno s ljubičastim batatom a on u doticaju s žumanjcima dobije crnu boju u nadjevu sam koristila samo bjelanjke.Ako u tamno tijesto dodate kakao,tada nadjev pite može biti i od oraha,rogača,maka..može biti i sad ako napravite verziju bez žumanjaka.

Prhko tijesto I :

30 dkg brašna(pola oštro,pola glatko)

prstohvat soli

10 dkg šećera+vanilin šećer

sitno naribana korica limuna

15 dkg maslaca

2 žlice vrhnja

1 jaje

pola žličice praška za pecivo

Umijesite tijesto i stavite ga u hladnjak.

Prhko tijesto II :

20 dkg brašna ( pola oštro,pola glatko)

15 dkg pirea od ljubičastog batata

prstohvat soli

1 vanilin šećer

15 dkg maslaca

po potrebi žlica,dvije kiselog vrhnja

Umijesite tijesto i stavite u hladnjak.

Nakon pola sata izvadite tijesta,razvaljajte ih na pobrašnjenoj podlozi debljine oko 2,5 mm.Od bijelog tijesta uzmite komadić koji razvaljajte i time pokrijte dno namašćenog,pobrašnjenog kalupa promjera 26 cm za torte.Tada na bijelo tijesto stavite ljubičasto i zarolajte u roladu.Roladu prerežite po pola da vam stane u neku tepsiju i stavite na pola sata u zamrzivač.Tako se lakše kasnije režu ploške.IMG_20181110_162619703

IMG_20181110_162542151

IMG_20181110_163157444Stranice kalupa možete obložiti papirom za pečenje.Narežite ploške i poredajte ukrug.IMG_20181110_173233410Sad stavite nadjev od kokosa,možete varijantu ovu:

6 bjelanjaka

15 dkg šećera

20 dkg kokosa+2 žlice gustina+ 1/2 praška za pecivo

naribana korica limuna i naranče,2 žlice ruma

Istucite snijeg,šećer te dodajte ostale sastojke.

Ili varijantu ovu

3 bjelanjka

15 dkg šećera

korica naranče,limuna,2 žlice ruma

3 dcl mlijeka

1 dcl ulja

10 dkg brašna

20 dkg kokosa

1/2 praška za pecivo

Istucite snijeg.Umutite mlijeko,ulje,začine,kokosovo brašno,brašno s praškom,začine te na kraju umiješajte snijeg.

Nadjev stavite u kalup.

IMG_20181110_173454277Na kraju odozgora poredajte sve narezane kolutiće tijesta i pecite na 175*C oko sat vremena.IMG_20181110_174040525Pečeni kolač pustite da se malo ohladi i izvadite ga iz kalupa .Režite hladno.Dobar tek.:)DSCN6102

DSCN6127_20181111135130792

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s