Pumpkin granola

Jesen je. Vrijeme kiša i toplih boja ,vrijeme berbe dozrelih plodova i vrijeme bundeva.

Bundeva je svestrana,voli slano ,voli slatko,ljuto,kiselo 🙂

A granola u obliku malih keksića je kvalitetna užina,grickalica,pa i doručak.Ako ne želite raditi posebne oblike granole samo ju razvaljajte na oko cm debljine,ispecite i još toplu narežite.Ovako ili onako granolu spremite u prikladne posude dok se sasvim ohladi.

Sastojci:

300 gr zobenih pahuljica (pola sameljite kao brašno)

100 gr kokosova brašna

250 gr sitno ribane hokkaido bundeve

50 gr bučinih sjemenki

50 gr suncokretovih sjemenki

50 gr sjemenki lana

50 gr sjemenki sezama

50 gr suhe brusnice

2 žlice cvijetnog meda

2 žlice kokosova ulja u čvrstom stanju

aroma vanilije po želji,cimet,muškatni oraščić,đumbir

voda koliko je potrebno za umijesiti smjesu

Sve navedeno stavite u posudu i umijesite.Smjesa ne smije biti pretvrda a ni premekana.Kad oblikujete kuglicu treba ostati kompaktna.Ako se odlučite peći granolu u cijelosti tada ju pecite na pek papiru i režite komadiće dok je još topla.Pecite oko 15 minuta na 175*C. I dobar tek.

Komentiraj