Ponekad vas obično pakiranje pudinga s okusom karamela dovede do dobrog kolača.Ovaj kolač je spoj laganog biskvita (malo prerađenog iz jedne knjige recepata) ,kreme od karamela i pudinga od karamela.Iako ovi sastojci obećavaju opasnu slatkoću,istina je potpuno drugačija.Pa , ako i vi volite okus karamela,evo recepta.
Sastojci za biskvit:
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice ulja
4 žlice krašexpresa ili nekog sličnog instant kakao praha
6 žlica oštrog brašna
1/2 praška za pecivo
Namasite i pobrašnite tepsiju.Srednje veliĉine oko 30×20 cm. Odvojite bjelanjke od žumanjaka i istucite čvrst snijeg od njih.Žumanjke istucite sa šećerom,dodajte krašexpres,ulje te brašno s praškom za pecivo.Na kraju u tu smjesu lagano kuhačom umiješajte snijeg od bjelanjaka.Dobivenu masu ulijte u tepsiju,poravnajte i pecite oko 15 minuta na 180*C.Pečen biskvit ostavite u tepsiji da se hladi.Za to vrijeme skuhajte kremu.
Sastojci za kremu:
8 žlica šećera
8 dcl mlijeka
2 pakiranja praška za puding okusa karamela
3 žlice oštrog brašna
20 dkg margarina ili 15 dkg maslaca
U lonac s debljim dnom stavite 6žlica šećera.Pustite da se lagano otopi,pazite da ne zagori,boja treba biti zlatna,ne tamna.Sad to zalijte s 6 dcl mlijeka,oprezno,smanjite vatru jer će reakcija biti burna.Zato vam i treba visok lonac.Dok se karamel s mlijekom kuha,da se otopi ,u drugoj posudi izmješajte prašak za puding,brašno,2žlice šećera s onih preostalih 2dcl mlijeka tako da nema grudica i ukuhajte u vrelo, karamelno mlijeko.Kuhajte miješajući, dok se ne zgusne.Tada kremu izvadite u posudu za miksanje,prekrijte prianjajućom folijom,i pustite ohladiti.Ako vam se žuri,stavite posudu u drugu posudu napunjenu ledenom vodom i mješajte da se prije rashladi.Kad je krema ohlađena u nju dodajte prethodno izmiksan margarin ili maslac sobne temperature.Kad je krema izrađena, bez grudica namažite je na biskvit.Po želji još na kremu stavite čokoladnu glazuru.Ja sam kombinirala tamnu i bijelu ĉokoladu za kuhanje pa je nešto pošlo na krivu stranu ,te sam kolaĉ prije serviranja posula s malo ribane bijele čokolade .Iz estetskih razloga:)
Uživajte!