Oblatne s makom i bijelom čokoladom

DSCN9432Oblatne su neizostavna slatka ponuda za božićne blagdane,barem kod mene. Ove oblatne su nastale na tragu poznatih oblatni s orasima.Neka oblatne pričaju ovaj put:)

Sastojci za kore

7 bjelanjaka

25 dkg šećera

20 dkg mljevenog maka

2 žlice ruma

2 vanilin šećera

korica 1 naranče

7 žlica brašna

1 prašak za pecivo

7 žlica ulja

Oblatne-4 komada

Krema:

7 žutanjaka

15 dkg šećera

20 dkg bijele čokolade

sok 1 naranče

20 dkg margarina ili maslaca

Glazura:

20 dkg bijele čokolade

1 dcl vrhnja za šlag

Zagrijte pećnicu na 170*C.Dobro umutite bjelanjke ,dodajte postepeno šećer,vanilin šećer ,koricu naranče,ulje ,mak,rum,brašno s praškom za pecivo.

Smjesu podijelite na 4 dijela,premažite oblatne,pecite ih oko10 minuta dok se smjesa ispeče,ali pazite da ih ne prepečete.Pecite ih na pek papiru.Pečene oblatne će se sigurno savinuti,ali ne brinite.To se ispravlja kod stavljanja kreme.

Za kremu stavite u posudu žutanjke i šećer i i umutite te onda to stavite na lonac s vrućom vodom.Dakle kremu skuhajte na pari.Pazite da se krema ne zgruša,stalno mješajte .Otprilike 20 minuta,a onda to maknite s pare i umješajte natrganu bijelu čokoladu.Ostavite da se ohladi a onda kremu dobro izradite s omekšanim margarinom ili maslacem.Dodajte sok od naranče na samom kraju pripreme.

Sad na prikladan pladanj stavite prvi list oblatne,trećinu kreme,oblatnu,kremu,oblatnu,kremu te na kraju oblatnu.Lagano opteretite kore,one će pomalo popuštati.Zato je najbolje oblatne napraviti ranije barem  dva dana .Kad su se oblatne izravnale,prelijte ih bijelom glazurom koju napravite tako da zagrijete vrhnje i prelijete čokoladu.Mješajte da se čokolada otopi i prelijte po oblatnama.

Bijela čokolada se sporije steže,računajte na to.Ja sam oblatne rezala malim “pila”nožem.

Ovo su jedne hrskave oblatne,nisu gnjecave,izvrsnog su okusa.Vrijede truda.:)

DSCN9429_20191226160436393

DSCN9420

 

 

Komentiraj