Rolada s narančom i kremom od sira

DSCN8219

Ja nisam izumila ovu formu rolade,eh a baš je zgodna,mora se priznati.Vidjela sam je u moru rolada na Pinterestu,tada sam samo oblik umemorirala a onda tragom slike donijela važne odluke o količini namirnica.I zato ja ,ljudi moji podivljam kad mnogorazni (vidite li ovaj izraz) foodmaheri uzmu tuđi rcp,izmjene sitnicu,dvije i velevažno prodaju” muda pod bubrege”.Eh,da- sitna  prostota  s moje strane za običajenu kradljivu praksu i nije tako strašna.Slažete li se?Svejedno,nije lijepo tako se izražavati,ali ponekad je tako lakše.A sad se vratimo roladi.U njoj i za nju sam koristila kao  temelj za kremu  ukusni Special puding cheesecake Dr.Oetker a  to mi se uvijek pokaže i brzo i ukusno .Ako  vas zanima samo rolada,kremu prilagodite sebi..valjati će bilo koja lagana krema na bazi sira i šlaga.

Sastojci:

2 naranče,oprane,narezane na tanke ploške

4-5 žlica šećera

vode toliko da pokrije ploške naranči

Biskvit:

3 jaja

5 žlica šećera

1 vanilija bourbon aroma Dr.Oetker

5 žlica mlijeka

5 žlica ulja

naribana korica jednog limuna

6 žlica brašna +1 žličica praška za pecivo

Krema:

1/2 l mlijeka

1 pakiranje Special puding cheesecake Dr.Oetker ili ne..Napravite šlag

20 dkg sirnog namaza(krem sira)

8 dkg šećera

1 pakiranje želatine u prahu (1 dkg)

Priprema:

Prokuhajte naranče sa šećerom oko 15 minuta,izvadite ih iz tekućine koju sačuvajte.Dobro ih ocijedite i poredajte na pek papir u tepsiju veličine 25×35 otprilike.

Umutite snijeg od bjelanjaka ,te posebno umutite žumanjke s šećerom,limunovom koricom,aromom vanilije,mlijekom ,uljem,brašnom s pecilnim praškom.Na kraju lagano umješajte snijeg od bjelanjaka.Biskvitnom smjesom zalijte ploške naranče,te pecite oko 15 minuta na 175*C.Gotov biskvit,odvojite od stranica nožem,izvadite na žicu za hlađenje,maknite pek papir,okrenite i zarolajte.Pustite neka se hladi.Pripremite kremu.

Umutite prašak za puding sa šećerom i mlijekom,1 dcl.Ostala 4 dcl stavite zakuhati.Skuhajte puding i odmah ga hladite (stavite posudu u drugu posudu s ledenom vodom).Kad je skoro ohlađen,umutite krem sir u puding.Odložite kremu u hladnjak.

Žele od narančina soka pripremite tako da u tekućinu gdje su se kuhale naranče,stavite pripremljenu želatinu po uputama na pakiranju.Ja sam te tekućine imala 2 dcl. Žele razlijte na tanko da se brže želira.

Sad opet lagano odmotajte roladu,namažite je cheesecake kremom,poredajte nasumično narezani žele od naranče,sve lagano urolajte.I ostavite par sati da se sve lijepo stisne.Režite na šnite i uživajte.DSCN8230

DSCN8216_20190511161958431

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Google photo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Google račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s